wołowe Flaki

po zamojsku

Pyszne, aromatyczne i sycące. Takie są nasze flaki zamojskie. To znane od pokoleń klasyczne danie kuchni polskiej przygotowujemy według tradycyjnej receptury naszych babć, a nawet prababć. Znajdziecie w nich wspaniałą mieszankę przypraw podkreślającą wyjątkowy charakter dania oraz kompozycję najlepszych warzyw.

Duża porca, aż 820 g!

woda, żołądki wołowe 22%, warzywa 8,7% (marchew 3,5%, cebula 2%, pietruszka, seler), mąka pszenna, koncentrat pomidorowy 1,7%, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, cukier, maltodekstryna, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, olej rzepakowy, aromaty (zawieraja mleko), warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, pietruszka, pasternak, czosnek), ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, ocet spirytusowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat suszonej cebuli, ekstrakt z papryki, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu.

Produkt zawiera: gluten, soję, seler oraz laktozę.

Produkt może zawierać: gorczyce, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny.

GULASZ

wieprzowy

Smaczna i treściwa potrawa przygotowana z mięsa wieprzowego, zalanego sosem pomidorowym z dodatkiem warzyw – m.in. cebuli i papryki.

woda, mięso wieprzowe 27 %, warzywa 8,5% (cebula, papryka), koncentrat pomidorowy 5%, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, sól, cukier, przyprawy, hydrolizat białka sojowego, ocet spirytusowy, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (czosnek, cebula, marchew), wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy

Produkt zawiera gluten oraz soję.