ogórkowa

zupa

Zupa ogórkowa, przygotowana z kiszonych ogórków, to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Gotowana na bulionie warzywnym, według tradycyjnego przepisu, zawsze smakuje dobrze.

Nasza zupa ogórkowa jest lekko kwaśna, bardzo pożywna i pyszna.

woda, ogórki kiszone 19% (ogórki, sól, przyprawy), ziemniaki 18%, śmietana (z mleka), marchew, cebula, mąka pszenna, pietruszka, seler, sól, olej rzepakowy, aromaty (zawierają mleko), cukier, skrobia modyfikowana, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, pasternak, pietruszka, czosnek), ekstrakt drożdżowy, przyprawy, suszony koncentrat cytryny, koncentrat suszonej cebuli.

Zawiera mleko (łącznie z laktozą), seler, gluten. 

Produkt może zawierać: gorczycę, soję, jaja, dwutlenek siarki i siarczany.

FLAKI

wołowe w rosole

Przygotowywane z najwyższą starannością na rosole flaki wołowe z pewnością zaskoczą wszystkich fanów tej klasycznie polskiej zupy z podrobów. Oprócz flaków stanowiących podstawę dania znajdziemy tu kompozycję świeżych warzyw i aromatycznych przypraw. Całość smaku koronuje dodatek lubczyku.

wywar drobiowy, żołądki wołowe 35%, warzywa 9% (marchew 5%, pietruszka 3,4 %, cebula 0,6%), sól, przyprawy (m.in. lubczyk 0,04% ), warzywa suszone w zmiennych proporcjach (cebula, czosnek, marchew, por, pietruszka, seler, pietruszka nać), cukier, ekstrakt drożdżowy, olej rzepakowy, aromaty.

Produkt może zawierać: gluten, mleko, gorczycę, soję, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny.