O nas
HISTORIA
1965 – Prezydium Powiatowej Rady Narodowej w Łukowie powołano Przedsiębiorstwo Przemysłu Terenowego „Stoczek” w budowie w Stoczku Łukowskim. Wybór lokalizacji zakładu był bardzo dobry, zarówno pod kątem ekologicznym, co miało i ma nadal wpływ na jakość wyrobów, jak również gospodarczym – przekładało się to na rozwój regionu i zapewnienie pracy mieszkańcom Stoczka.
1969 – Podmiot przekształcono w przedsiębiorstwo eksploatacyjne o nazwie Wytwórnia Konserw i Mrożonek Państwowego Przemysłu Terenowego „Stoczek” w Stoczku Łukowskim. Zakład produkcyjny oddano do użytku w maju 1969 r.
1972 – w zakładzie pracuje już aż 237 osób.
1976 – W związku z zarządzeniem Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu połączono pięć przedsiębiorstw z województw: lubelskiego, bielsko-podlaskiego, chełmskiego, siedleckiego i zamojskiego w jedno przedsiębiorstwo państwowe pod nazwą „Lubelskie Zakłady Przemysłu Owocowo-Warzywnego” z siedzibą w Lublinie. W ten sposób Wytwórnia Konserw i Mrożonek Państwowego Przemysłu Terenowego „Stoczek” stała się częścią kombinatu.
1980 – Na skutek dalszej centralizacji, Zakład w Stoczku został jednym z dziewięciu zakładów i przetwórni, wchodzących w skład Kombinatu Przemysłowo-Rolnego „Fructopol” w Lublinie.
1990 – Zakład został wytypowany do prywatyzacji i wystawiony do sprzedaży. W 1993 roku firma została nabyta przez prywatnego przedsiębiorcę i przemianowana na Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego.
16 grudnia 1998 – Została zawiązana spółka z ograniczoną odpowiedzialnością pod nazwą Stoczek Sp. z o.o. W latach 2000-2002 przeprowadzono kompleksową modernizację zakładu. Został on kompletnie przebudowany, zakupiono nowoczesne maszyny i urządzenia. W ten sposób powstał nowoczesny zakład produkcyjny spełniający wymogi krajowe i europejskie w zakresie norm sanitarnych i weterynaryjnych. Wdrożony został system HACCP, gwarantujący bezpieczeństwo zdrowotne żywności podczas jej produkcji i dystrybucji.
2007 – w kwietniu Stoczek staje się częścią grupy kapitałowej budowanej wokół notowanej na giełdzie spółki Makarony Polskie SA. Zapewniło to nam ogromne możliwości rozwoju, rozbudowywania kanałów dystrybucji oraz poszerzania działalności.
NASZE MARKI
MY DZISIAJ
Jesteśmy jednym z czołowych producentów dań gotowych w Polsce. Nasz zakład produkcyjny znajduje się w Stoczku Łukowskim, z dala od skupisk przemysłowych i zanieczyszczeń miast, co daje gwarancję ekologicznej produkcji.
Inwestycje, jakie wykonaliśmy w ostatnich latach objęły m.in. kompleksową modernizację zakładu, co pozwoliło na wdrożenie wysokich standardów jakościowych i sanitarno-weterynaryjnych.
Produkujemy zgodnie z międzynarodowymi standardami systemów jakości i bezpieczeństwa produktu- posiadamy certyfikaty IFS i BRC. Wytwarzamy zgodnie z systemem jakości HACCP i pod ścisłym nadzorem Powiatowego Lekarza Weterynarii. Uzyskaliśmy też uprawnienia eksportowe na rynki UE.
Jesteśmy wiarygodnym i rzetelnym partnerem handlowym.
STOCZEK NATURA
w liczbach
DŻEMU
rocznie
dań w słoikach
rocznie
dań na tackach
dziennie
dań w miseczkach
dziennie
DŻEMU
rocznie
DAŃ W SŁOIKACH
rocznie
DAŃ NA TACKACH
dziennie
DAŃ W MISECZKACH
dziennie
AKTUALNOŚCI
Regulamin konkursu „Letnie momenty z So Food” organizowanego na Facebooku na profilu marki So Food
Platforma sprzedażowa Grupy Makarony Polskie
Stoczek Natura partnerem Rzeszowskich KultURaliów
MAP(a) smaku So Food
Zatrudnimy: Operatora maszyn i urządzeń produkcyjnych
Perły Rynku FMCG 2021 dla nowości produktowych So Food
Zgodnie z wymogami art. 32 C punkt 2 Ustawy z dnia 29 listopada 2000r. – Prawo atomowe (Dz. U. z 2019 r., poz. 1792, z 2020 r. poz. 284, 322) informujemy, że w ciągu ostatnich 12 miesięcy działalność spółki Stoczek Natura Sp. z o. o. polegająca na stosowaniu urządzeń wytwarzających promieniowanie jonizujące nie wywarła negatywnego wpływu na zdrowie ludzi i na środowisko naturalne.