O nas2021-01-13T08:19:07+00:00

O nas

HISTORIA

1965 – Prezydium Powiatowej Rady Narodowej w Łukowie powołano Przedsiębiorstwo Przemysłu Terenowego „Stoczek” w budowie w Stoczku Łukowskim. Wybór lokalizacji zakładu był bardzo dobry, zarówno pod kątem ekologicznym, co miało i ma nadal wpływ na jakość wyrobów, jak również gospodarczym – przekładało się to na rozwój regionu i zapewnienie pracy mieszkańcom Stoczka.

1969 – Podmiot przekształcono w przedsiębiorstwo eksploatacyjne o nazwie Wytwórnia Konserw i Mrożonek Państwowego Przemysłu Terenowego „Stoczek” w Stoczku Łukowskim. Zakład produkcyjny oddano do użytku w maju 1969 r.

1972 – w zakładzie pracuje już aż 237 osób.

1976 – W związku z zarządzeniem Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu połączono pięć przedsiębiorstw z województw: lubelskiego, bielsko-podlaskiego, chełmskiego, siedleckiego i zamojskiego w jedno przedsiębiorstwo państwowe pod nazwą „Lubelskie Zakłady Przemysłu Owocowo-Warzywnego” z siedzibą w Lublinie. W ten sposób Wytwórnia Konserw i Mrożonek Państwowego Przemysłu Terenowego „Stoczek” stała się częścią kombinatu.

1980 – Na skutek dalszej centralizacji, Zakład w Stoczku został jednym z dziewięciu zakładów i przetwórni, wchodzących w skład Kombinatu Przemysłowo-Rolnego „Fructopol” w Lublinie.

1990 – Zakład został wytypowany do prywatyzacji i wystawiony do sprzedaży. W 1993 roku firma została nabyta przez prywatnego przedsiębiorcę i przemianowana na Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego.

16 grudnia 1998 – Została zawiązana spółka z ograniczoną odpowiedzialnością pod nazwą Stoczek Sp. z o.o. W latach 2000-2002 przeprowadzono kompleksową modernizację zakładu. Został on kompletnie przebudowany, zakupiono nowoczesne maszyny i urządzenia. W ten sposób powstał nowoczesny zakład produkcyjny spełniający wymogi krajowe i europejskie w zakresie norm sanitarnych i weterynaryjnych. Wdrożony został system HACCP, gwarantujący bezpieczeństwo zdrowotne żywności podczas jej produkcji i dystrybucji.

2007 – w kwietniu Stoczek staje się częścią grupy kapitałowej budowanej wokół notowanej na giełdzie spółki Makarony Polskie SA. Zapewniło to nam ogromne możliwości rozwoju, rozbudowywania kanałów dystrybucji oraz poszerzania działalności.

NASZE MARKI

Stoczek Natura

Wyprodukowane na bazie lokalnych produktów, wykorzystując najlepsze składniki. Dzięki temu są nie tylko pyszne, ale i pożywne.

So Food

Szybkie i zdrowe gotowe dania. Pełnowartościowe posiłki do odgrzania w 3 minuty. Przeznaczone dla wszystkich, którzy nie mają czasu gotować, a chcą zjeść coś smacznego w pracy lub na wyjeździe.

Męska rzecz

To ulubione męskie dania, będące alternatywą dla tych wykonanych samodzielnie w domu. Świetnie doprawione i bardzo pożywne posiłki. Idealne pod męski gust.

Tenczynek

Zdrowe produkty warzywne i owocowe – dżemy, sałatki i przetwory. Robione z polskich produktów, oparte na tradycyjnych recepturach. Za każdym razem porcja zdrowia i ulubionych smaków.

MY DZISIAJ

Jesteśmy jednym z czołowych producentów dań gotowych w Polsce. Nasz zakład produkcyjny znajduje się w Stoczku Łukowskim, z dala od skupisk przemysłowych i zanieczyszczeń miast, co daje gwarancję ekologicznej produkcji.

Inwestycje, jakie wykonaliśmy w ostatnich latach objęły m.in. kompleksową modernizację zakładu, co pozwoliło na wdrożenie wysokich standardów jakościowych i sanitarno-weterynaryjnych.

Produkujemy zgodnie z międzynarodowymi standardami systemów jakości i bezpieczeństwa produktu- posiadamy certyfikaty IFS i BRC. Wytwarzamy zgodnie z systemem jakości HACCP i pod ścisłym nadzorem Powiatowego Lekarza Weterynarii. Uzyskaliśmy też uprawnienia eksportowe na rynki UE.

Jesteśmy wiarygodnym i rzetelnym partnerem handlowym.

STOCZEK NATURA

w liczbach

DŻEMU

rocznie

dań w słoikach

rocznie

dań na tackach

dziennie

dań w miseczkach

dziennie


DŻEMU
rocznie

DAŃ W SŁOIKACH
rocznie

DAŃ NA TACKACH
dziennie

DAŃ W MISECZKACH
dziennie

AKTUALNOŚCI

Stoczek wspiera podróżników

30 grudnia. 2007|

CERTYFIKATY

Najwyższą jakość naszych produktów potwierdzają posiadane przez Stoczek natura certyfikaty i wyróżnienia.

BRC Global Standard for Food Safety

IFS Food

Konsumencki lider Jakości
Debiut roku

Dobry Produkt

Go to Top